NOVI SKANDAL PREDSEDNICE LAŽNE DRŽAVE: Osmani optužila Beograd, pa udarila na Rusiju

PREDSEDNICA privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani predstavila je godišnji izveštaj, u kojem je ponovo optužila Beograd za „teritorijalne pretenzije“ prema samoproglašenom Kosovu, ponovila stav da dijalog može da se završi samo međusobnim priznanjem, uz tvrdnje da policija tzv. Kosova na severu ne targetira etničke grupe, već kriminalne ćelije.

НОВИ СКАНДАЛ ПРЕДСЕДНИЦЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Османи оптужила Београд, па ударила на Русију

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Kazala je i da je takozvano Kosovo najvažniji američki projekat i navela da Srbija služi kao odskočna daska za ruske interese u regionu.

Osmani je u kosovskom parlamentu rekla da se neće dozvoliti da se dijalog Beograda i Prištine transformiše u dijalog za status, teritoriju, unutrašnju funkcionalnost i za ustavni poredak zemlje.

Rekla da je dijalog važan alat za stabilnost regiona, kao i da će Priština nastaviti da igra, iz njene vizure, konstruktivnu ulogu u tom procesu, uz primedbu da isti pristup ne vidi i iz Srbije.

Tvrdi i da Srbija služi kao odskočna daska za ruske interese u regionu i ima za cilj da destabilizuje zemlje u regionu.

Osmani je rekla i da je takozvano Kosovo najvažniji projekat američke i evropske spoljne politike, ali i da je regionu potrebna pojačana američka pažnja, jer smatra da Rusija namerava da destabilizuje tzv. Kosovo.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Deo izveštaja posvetila je delovanju i akcijama kosovske policije na severu Kosova i Metohije, tvrdeći da policija ne targetira etničke grupe, već kriminalne ćelije i da u borbi protiv kriminala svi moraju biti beskompromisni.

Osmani je rekla i da oni koji se protive članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama za sprovođenje zakona daju podršku kriminalnim organizacijama.

Osim političkih tema, Osmani se osvrnula i na situaciju sa virusom korona i pozvala građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO – BRNABIĆ: Salivenova izjava o Andreju Vučiću glupost i laž

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar