NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Veljku Odaloviću zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

PREDSEDNIKU Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljku Odaloviću danas je na administrativnom prelazu Merdare kosovska policija zabranila ulaz na prostor Kosova i Metohije.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ПРИШТИНЕ: Вељку Одаловићу забрањен улаз на Косово и Метохију

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Odalović je danas trebalo da prisustvuje važnom sastanku Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih, a svoju posetu uredno je najavio pre dva dana.

– Ovo je još samo jedan od krajnje nerazumnih poteza prištinskih institucija kada su u pitanju nestala lica. Očigledno je da ih to pitanje ne interesuje. Pitanje nestalih su politizovali da sada nemamo nikakve kontakte ni informacije. Zaboravljaju da je ova Radna grupa mehanizam koji je do sada rešio preko 1 800 slučajeva nestalih lica. Uvek smo težili ka tome da radimo zajedno sa Prištinom na lokacijama, da prisustvujemo svim sastancima, da u razgovoru sa porodicama budemo neko ko će stati pred njih i reći im šta smo uradili i šta ćemo dalje raditi. Ovako imamo totalni zastoj. Priština stalno priča o nestalima, a ne preduzimaju ništa. Spremni smo da sve informacije koje imamo podelimo na jedan krajnje odgovoran način. Pitanje nestalih u dijalogu je humana i civilizacijska obevaza.

Nažalost, i to je blokirano, a porodice nestalih kosovskih Albanaca isto kao i porodice nestalih Srba zaslužuju odgovore. Međunarodni posrednici koji su odgovorni za dijalog i za proces mehanizma kroz Radne grupe, ćute i ne vrše pritiske na prištinsku stranu da se odgovorno odnosi prema svijim obavezama, za razliku od njih Beograd je svoje obaveze izvršio. Svrha mog planiranog odlaska na sastanak je bila da umirimo porodice. Verujem da će se naći neko ko će urazumiti prištinsku stranu i naterati da rade ono što je u interesu porodica, a ne politike. Mi smo ti koji su odgovorni, od nas porodice traže informacije, a mi ne možemo da radimo svoj posao, između ostalog upravo zbog toga što ja ne mogu da pređem administrativnu liniju, ne mogu da prisustvujem sastanku i da ih obavestim na čemu radimo – naveo je Veljko Odalović.

Odalović apeluje na porodice da zajedno sa porodicama nestalih Albanaca sa KiM izvrše pritisak na prištinske institucije kako bi se pitanje nestalih vratilo u funkciju.

(RTV Gračanica)

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO: Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar