NOVA KURTIJEVA PREVARA: Hoće da natera Srbe s KiM da na referendumu glasaju kao dijaspora!

PRETHODNIH dana mnogo se spekulisalo hoće li Srbi sa Kosova i Metohije moći da glasaju na predstojećem referendumu o izmenama Ustava Republike Srbije.

НОВА КУРТИЈЕВА ПРЕВАРА: Хоће да натера Србе с КиМ да на референдуму гласају као дијаспора!

Foto: Profimedia

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Sam Aljbin Kurti u više navrata je nedvosmisleno poručio da neće dozvoliti da Srbi sa Kosova i Metohije budu u prilici da iskoriste svoje građansko i demokratsko pravo na referendumu i da proces izjašnjavanja neće biti moguće organizovati na način kako je to do sada godinama rađeno – uz posredstvo misije OEBS koja bi na terenu organizovala glasanje. On tu svoju poziciju ni do danas nije promenio, uprkos i svim insistiranjima ambasadora zemalja Kvinte. 

Juče su se pak u albanskim medijima pojavile informacije da je Vlada takozvanog Kosova navodno spremna da dozvoli Srbima glasanje na referendumu, ali putem pošte ili preko nepostojeće „Kancelarije za vezu Srbije sa Kosovom“. 

Iza ove opasne formulacije krije se nova velika prevara Kurtija, koji sada pokušava da natera Srbe sa KiM da na referendumu glasaju kao da su dijaspora! 

Na taj način želi da ih natera da se odreknu svoje zemlje i Srbiju tretiraju kao „drugu državu“.

Dobro je poznato da dijaspora glasa tako što to čini poštom ili u svojim ambasadama. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Tu se krije i druga Kurtijeva podvala, jer pokušava da funkciju oficira za vezu, koji je lice isključivo zaduženo da olakša i ubrza komunikaciju dve strane i pomogne u implementaciji postignutih sporazuma, sada netačno predstavi kao nekakvu Kancelariju ili diplomatsko predstavništvo, što oficir za vezu ni formalno ni suštinski nije ni po jednom postignutom sporazumu.

Iz svega ovoga više je nego jasno da je po sredi novi pokušaj podvale iz Prištine medijskim spinovanjem, jer Kurti ne želi da dozvoli izjašnjavanje na Kosovu i Metohiji onako kako je to predviđeno Rezolucijom 1244 i nadležnostima Misije OEBS.

BONUS VIDEO: „TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!“ Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar