NIKOLA SELAKOVIĆ: Kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije postala je stvar političkog folklora

ČLAN Predsedništva SNS Nikola Selaković naveo je kako je kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije koja se nastavlja na društvenim mrežama postala gotovo stvar političkog folklora i nešto čime se pojedinci ponose.

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Кампања вербалног насиља против председника Србије постала је ствар политичког фолклора

Foto P. Milošević

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije nastavlja se na društvenim mrežama svom žestinom, a pretnje smrću šefu države postale su gotovo stvar političkog folklora i nešto čime se pojedinci ponose. Najnoviji primer takvog bezumlja je objava Predraga Popovića, urednika u listu poznatom po iscrtavanju snajperskih meta na predsedniku Srbije, koji bi predsednika Aleksandra Vučića da veša, ni manje ni više, nego o luster – navodi Selaković.

– NJihova mržnja prema predsedniku Srbije pojačava se uporedo sa političkim i ekonomskim uspesima naše zemlje, što je neoborivi dokaz da njihov cilj nije nanošenje političke štete jednoj osobi, već zaustavljanje i nazadovanje Srbije, a toga se sigurno nisu sami dosetili – saopštio je Selaković.

– Koliko god da je Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem pomerila granice ličnih sloboda dozvolivši da svaki idiot nastupa kao dželat, u jednom trenutku će biti neophodno da se, u ime zaštite demokratskih sloboda i napretka Srbije, obelodani u čije ime se ova kampanja vodi, čijim parama i po čijem nalogu. Srbija ne sme da bude tolerantna prema ovoj vrsti društvenog ludila, jer verbalno nasilje u javnom prostoru ima tendenciju da preraste u fizičko nasilje. Istorija nas je naučila da tamo gde se na lomače bacaju knjige na lomačama uskoro završe i ljudi, pa tako i pretnje smrću, ako dozvolimo da postanu društveno prihvatljiva činjenica, neće ostati samo pretnje – kaže Selaković.

– U ime Srbije, njenog napretka i svih pristojnih građana ove zemlje koji žele da žive u stabilnom i naprednom društvu, zahtevam od nadležnih organa da ovom ludilu stanu na put – naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar