„NE ISKLJUČUJEM MOGUĆNOST SABOTAŽE“ Ana Brnabić o energetskoj krizi i ceni struje

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić je u „Novom jutru“ govorila o energetskoj krizi koja je zahvatila ceo svet i Srbiju, i ističe da je situacija izuzetno teška.

НЕ ИСКЉУЧУЈЕМ МОГУЋНОСТ САБОТАЖЕ Ана Брнабић о енергетској кризи и цени струје

Foto: Printscreen/Pink

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Borba se vodi iz minuta u minut. Uspevamo da dižemo blokove, ali nam je jako loša hidrologija, slabo ima i vetra, tako da dodatnu struju trošimo na balansiranje, tačnije iz uvoza. Sinoć smo radili do kasno na tim stvarima, sada imamo sastanak u Predsedništvu, u 10 i 15, gde ćemo pričati o situaciji kod nas i u svetu – rekla je premijerka.

Ona ističe da je na tržištu energenata zavladala ogromna nestabilnost, i podsetila da su cene električne energije na apsolutnom istorijskom maksimumu u celom svetu.

– Francuska je ugasila neke svoje nuklearke, gasa nema. Mi tu imamo prilično bezbednu i stabilnu situaciju, ali sav višak gasa moramo da kupujemo preko berze. Dajemo sve od sebe da podignemo sve blokove i dođemo do uglja koji je boljeg kvaliteta, pa da nastavimo sa isporukom struje bez restrikcija – kazala je Ana Brnabić.

Premijerka ne isključuje mogućnost da je došlo do sabotaže, i ukazuje na nekompetentnost i nestručnost.

– Da li je tu bilo još nešto? Meni se čini da je ovo prevelika slučajnost, da vam ispadne šest blokova. I ta nestručnost je neshvatljiva za EPS, koji ima ljude, inženjere koji to rade decenijama. Da imate takvu situaciju u svih šest blokova, to je neverovatno. Ima osnova da bezbednosne službe pogledaju o čemu se radi, i ja sa nestrpljenjem čekam te izveštaje. Dakle, nisam pobornik teorija zavere, ali da ima nekih neverovatnih koincidencija, ima – rekla je Ana Brnabić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar