Nastavljeno suđenje vozaču sa Karaburme, saslušan veštak

Predsednik komisije veštaka Boris Antić detaljno je skoro tri sata predstavljao nalaze komisije, a u nastavku suđenja će uraditi i dopunu veštačanja.

Prema njihovim nalazima, 18. jula 2021. oko 20.15 u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi u trenutku nesreće L. G. se svojim „sitroenom“, kretao brzinom od 53 kilometara na čas, a troje pešaka brzinom od 4,6 kilometara na čas.

Kako je kolovoz na pešačkom prelazu širok sedam metara, otac i doje dece moglo je bezbedno da pređe ulicu, smatraju veštaci, koji su do ovih zaključaka došli na osnovu lokacije, vremena i datuma događaja, video zapisa i zapisnika o uviđaju, pomoću softvera Pcrash, a dobijene rezultate potvrdili su, kako je rekao Antić, i drugim, dodatnim proračunima.

On je međutim, napomenuo je da pomenuti softver nije predviđen za situacije sa više pešaka, zbog čega su mogućaa odstupanja u brojkama.

Smatra da se otac i dva sina, nisu kretali većom brzinom, odnosno trkom, te da do udesa nije moglo da dođe na način na koji je to u svojoj odbrani naveo Galić na početku suđenja.

Na kraju današnjeg suđenja sud je odbio predlog da L. G. ukine pritvor ili zameni za kućni pritvor, a suđenje se nastavlja 11. marta.

Na suđenje je doveden iz pritvora u kom je od hapšenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv L. G., od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti – zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je tada lake telesne povrede.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar