NA PUTU U BOLJI SVET: Zahvaljujući prezentacijama na Ekspo 2020, Srbija će postati mnogo vidljivija

UJEDINJENI Arapski Emirati su 2021. godinu posvetili obeležavanju 50 godina postojanja unije. Ovaj jubilej je izuzetna prilika da se podsetimo svih uspeha i dostignuća koje je nacija postigla na svom pedesetogodišnjem putu i 80 ih proslavimo.

НА ПУТУ У БОЉИ СВЕТ: Захваљујући презентацијама на Експо 2020, Србија ће постати много видљивија

Mubarak Said al Daheri, ambasador UAE u Beogradu

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Za ovo uzbudljivo putovanje, od pustinje pa sve do slanja sonde „Nada“ u orbitu Marsa zaslužni su, pre svega, mudro rukovodstvo i požrtvovani narod Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i svi naši iskreni prijatelji, sunarodnici i partneri sa kojima smo zajedno gradili bolji svet.

Ovu godinu, pored velikog jubileja, obeležila je i svetska izložba Ekspo 2020. Dubai, inače, najveća izložba koja se ikada održala na Bliskom istoku i Maloj Aziji. Izložba Ekspo 2020. Dubai je zbog pandemije virusa korona odložena za godinu dana pa je, umesto u oktobru 2020. godine, počela da se održava u ovoj 2021, za Emirate toliko značajnoj godini. Dubai će tokom trajanja Ekspo 2020, ukupno šest meseci, predstavljati mesto susreta celog sveta i prezentovanja najinventivnijih projekata u tri ključne oblasti izložbe: održivost, mobilnost i mogućnosti.

Veliko mi je zadovoljstvo što Srbija aktivno učestvuje na ovoj svetskoj manifestaciji i što je u prilici da pokaže svoje briljantne ideje, kreativnost i inovativnost. Siguran sam da će Srbija, zahvaljujući prezentacijama na Ekspo 2020, postati mnogo vidljivija na mapi zemalja u kojima se stvaraju genijalni projekti i rešavaju ozbiljni izazovi modernog vremena.

U tom kontekstu, želim da podsetim da je rukovodstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata ove godine objavilo strategiju koja će obezbediti da Ujedinjeni Arapski Emirati u narednih 50 godina postanu jedna od najmoćnijih globalnih privreda. Ovaj istorijski dokument predstavlja stateški putokaz za novu eru političkog, ekonomskog i društvenog razvoja zemlje. Moj predlog je da Srbija bude jedan od naših partnera i saputnika na putu našeg razvoja. Siguran sam da kreativne ideje i inovativni projekti koje razvijaju preduzetnici iz Srbije imaju snagu i vrednost da budu uspešno realizovani na našem zajedničkom putu u bolji svet. Ovakva sinergija je uspešan recept za bolju budućnost naših zemalja i naših potomaka. Držimo se zajedno na putu u sigurnu budućnost! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar