NA POČETKU SE OBRATIO GRADONAČELNIK: Održana održana 56. sednica Odbora za finansije u Vranju

U SALI Skupštine grada Vranja održana je 56. sednica Odbora za finansije, republički budžet i  kontrolu trošenja javnih sredstava, Narodne skupštine Republike Srbije.

НА ПОЧЕТКУ СЕ ОБРАТИО ГРАДОНАЧЕЛНИК: Oдржана одржанa 56. седница Одбора за финансије у Врању

Foto:J.S.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Pre početka sastanka, medijima se obratio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković ističući veliko zadovoljstvo zbog održavanja redovne radne sednice skupštinskog odbora u Vranju.

– Ovo je veliko priznanje za naš grad, za sve ono što je preduzimano u poslednjih pet godina na stabilizaciji lokalnih finansija. U prethodnom periodu radili smo u skladu sa preporukama Državne revizorske institucije, koja je boravila 2017. godine u Vranju, ali i  sarađivali sa Ministarstvom finansija, stručnim timovima i Vladom Republike Srbije. Naša lokalna samouprava redovno izmiruje sve obaveze, isplaćuju se plate, kao i  sva socijalna davanja.  U prethodnih pet godina vratili smo oko 600 miliona duga, tako da je smanjen javni dug. Rezultat ovakvog odgovornog ponašanja je veoma dobro stanje u gradskom budžetu – rekao je gradonačelnik.

Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i  kontrolu trošenja javnih sredstava dr Aleksandra Tomić istakla je da je na osnovu predloga Državne revizorske institucije Vranje izabrano kao primer dobre prakse u smislu odgovornog i pravilnog ponašanja u rukovođenju finansijama .

– Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo danas biti u prilici da čujemo kako je to Vranje napredovalo iz godine u godinu. Vaš grad će biti u jednom od izveštaja Vlade Republike Srbije prema Evropskoj komisiji, kao primer dobre prakse odgovornog ponašanja u oblasti finansija – dodala je predsednica odbora.

Dušan Pejović, predsednik Saveta Državne revizorske institucije  naglasio je da je ova institucija u Vranju  do sada izvršila tri revizije.

 – Ono po čemu je vaš grad prepoznatljiv i zbog čega smo se opredelili da sednica Odbora bude ovde, jeste vaša posvećenost i spremnost da izvršite preporučene promene. Još u postupku revizuje 2019. godine  skoro  polovina  nepravilnosti je otklonjena, a  druga  u zadatom roku, tako da je  po ovome Vranje primer dobre prakse, ali  i primer drugim gradovima, kako se rukovodi  i upravlja finansijama na pravi način – rekao je Pejović.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Na sastanku je predstavljen Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog budžeta Grada Vranja za 2018. godinu i Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja Javnog preduzeća za grejanje i održavanje stambenih zgrada i poslovnih prostorija ,,Novi dom” Vranje za 2018. godinu.  Takođe, data je saglasnost na Predlog finansijskog plana Državne revizorske institucije za 2022. godinu i projekcije za 2023. i  2024. godinu, predstavljena incijativa za izmene i dopune propisa na osnovu nalaza i preporuka iz izveštaja o reviziji za 2020. godinu i predstavljen rad  Uprave za duvan. Sastanku su prisustvovali članovi i zamenici skupštinskog odbora, narodni poslanici, predstavnici Ministarstva finansija, Državne revizorske institucije i predstavnici gradskog rukovodstva. Sednica odbora se nastavlja sutra od 9.30 sati, kada će biti predstavljen rad Uprave za duvan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar