„MORAVSKI KORIDOR“ GRADIĆE CELE ZIME: Samo na prvoj deonici Kruševac

– U NEKOM ranijem periodu bilo je nezamislivo da se građevinski radovi na putevima izvode u decembru, po snegu, a mi ćemo morati da ih izvodimo u januaru, februaru, bez obzira na vremenske prilike, ako želimo da postignemo uspeh – rekao je Tomislav Momirović, ministar saobraćaja, prilikom obilaska prve deonice budućeg Moravskog koridora Pojate – Kruševac.

МОРАВСКИ КОРИДОР ГРАДИЋЕ ЦЕЛЕ ЗИМЕ: Само на првој деоници Крушевац - Појате током ноћи ради чак 450 људи, констатовао министар Момировић

Foto Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

-Uspeh je taj da danas gradimo 10 auto-puteva na teritoriji Srbije, projektujemo i gradimo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva. Samo na ovom koridoru, svakog dana radi više od 2.700 domaćih i stranih radnika.

Ministar dodaje da će auto-put Pojate – Preljina biti najmoderniji u celoj jugostočnoj Srbiji, kao i da je Srbija postala zemlja gde strane kompanije dolaze, a strani radnici nalaze svoju budućnost. A, samo ih tokom noći na najuposlenijoj deonici „Moravskog koridora“ radi oko 450.

– „Behtel-Enka“, zajedno sa svojim partnerima veoma intenzivno radi – napominje Aleksandar Antić, direktor JP „Koridori Srbije“, naglašavajući da je prioritet poštovanje zadatih rokova, ali i kvalitet izvođenja radova. – Akcenat smo bacili na sektor 1, od Pojata do Kruševca, tu su nam najveće aktivnosti. Otvorena je trasa u dužini od 28 km, urađeno je gotovo 80 odsto zemljanih radova i radova na zgradnji nasipa. U ovom trenutku radimo na svim objektima, pre svega su važni mostovi, zaštita trupa auto-puta i Kruševca od poplava, kao i regulacija Zapadne Morave.

Dva mosta, jedan na Južnoj, a drugi na Zapadnoj Moravi praktično su gotovi, a Antić dodaje da se trenutno radi još jedan most, gde se priprema postavljanje lansirne rešetke za nosače proizvodene u Ćićevcu. Taj most, najduži na koridoru (598 km), nedaleko od Makrešana, imaće 98 nosača, dužine 28 do 40 metara, težine do 160 ona predstavljaće ključnu konstrukciju za kolovoznu ploču.

– Vremenski uslovi nisu najsjajniji, ali trudimo se da sve betone radove sprovdimo kao i do sada – kaže dr Vik Najson Tendan, šef projekta ispred „Behtel-Enka“. – Radovi na instaliranju drenažnog propusta su u toku. Radimo, kako na sektoru 1, tako i na sektoru 3.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar