MOĆNI „PANCIR“ STIŽE U SRBIJU: Uspešni razgovori Vulina i Šojgua

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da Beograd kupuje nove komplekse protivvazdušne odbrane „Pancir“, javljaju ruski mediji.

МОЋНИ ПАНЦИР СТИЖЕ У СРБИЈУ: Успешни разговори Вулина и Шојгуа - представништво руске војске ускоро у Београду

Foto: EPA

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Kornete smo dobili. Dobili smo tenkove, oklopne transportere, kupujemo nove Pancire – rekao je Vulin na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.

On je dodao da će predstavništvo ruske vojske uskoro biti otvoreno u Beogradu. Ostale su još tehničke stvari.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva policije Srbije, Aleksandar Vulin je razgovarao danas u Moskvi sa Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti. Vulin i Šojgu su se saglasili da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou.

Ministri su, kako se navod u saopštenju, sa radošću konstatovali da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće.

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19. susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i čiji je rezultat postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Vulin je zahvalio ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoja odnosa snaga bezbednosti dve zemlje i naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.

Vulin je zahvalio Šojguu na tome što Rusija poštuje suverenitet i integritet Srbije.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar