MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Blokovi B1 i B2 trebalo bi do večeras da budu na mreži

BLOKOVI B1 i B2 u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu bi do kraja dana trebalo da budu popravljeni i vraćeni na mrežu, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ: Блокови Б1 и Б2 требало би до вечерас да буду на мрежи

D.N.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Ministarka je, gostujući u Uranku na TV K1, podsetila da je reč o bloku B1 u TENT-u koji od nedelje nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema, kao i bloku B2 koji je imao juče havarija usled oštećenja mlinskog kola.

Mihajlovićeva je rekla da trenutno od ukupnih termokapaciteta u zemlji radi blizu 40 odsto, pošto blokovi B1 i B2 iznose oko 1.300 megavata.

Mihajlovićeva je rekla da je blok B1 krajem novembra nakon revitalizacije pušten u rad i da je to jedan od naših najvećih i najznačajnijih blokova.

– Do kraja dana će kvar biti rešen i blok će biti vraćen na mrežu. Što se tiče bloka B2, on je bio u revitalizaicji 2018. ili 2019. godine i to što se desilo nema veze sa ugljem, jednostavno se dogodila havarija unutar TENT-a i imamo uveravanja da popravke mogu da se završe do kasno večeras i da ti blokovi mogu da dođu na mrežu – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su to druge vrste problema u odnosu na ono što se dešavalo sa elektroenergetskim sistemom 11. i 12. decembra.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar