MINISTAR MOMIROVIĆ: Fabrika Linglong najkontrolisanije gradilište u Srbiji, izvršeno do sada pedeset inspekcijskih nadzora

TRIDESET redovnih i dvadeset vanrednih inspekcijskih nadzora u sektoru građevinarstva izvršeno je do sada na gradilištu buduće fabrike Linglong u Zrenjaninu, izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle održanog sastanka sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i predstavnicima Linglonga.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Фабрика Линглонг најконтролисаније градилиште у Србији, извршено до сада педесет инспекцијских надзора

Foto Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Na održanom sastanku analizirani su svi dosadašnji građevinski inspekcijski nadzori i ustanovljeno je da gradilište fabrike kompanije Linglong spada među najkontrolisanije u Srbiji.

Gradonačelnik Salapura istakao je da se radi o najvećoj investiciji ikada u Zrenjaninu od čak milijardu dolara i da će se konkretni benefiti videti po otvaranju, a da je interes grada da se ovakva investicija realizuje u svakoj svojoj fazi u skladu sa zakonskim propisima.

-Do sada je izvršeno više od pedeset inspekcijskih nadzora ovog gradilišta, samo iz sektora građevine i infrastrukture. Ovo je najkontrolisanije gradilište u Republici Srbije i do sada nisu utvrđene bitnije nepravilnosti u dosadašnjem radu. Ono gde su bile nepravilnosti, predstavnici kineskih kompanija su postupali po nalozima naših inspekcija – kazao je Momirović.

Momirović je napomenuo, kako navodi, da prilikom nedavne medijske afere u vezi s vijetnamskim radnicima, Vlada Republike Srbije je ponudila pomoć i podršku vijetnamskim radnicima da se vrate u zemlju iz koje su došli, ako se u Srbiji ne osećaju sigurno.

Po završetku obilaska, ministar je sa predstavnicima gradske uprave Zrenjanina i Koridora Srbije održao sastanak Radne grupe za izgradnju budućeg auto-puta od Beograda do Zrenjanina.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO: Vučić na ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji auto-puta E-80 Niš-Pločnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar