MINISTAR MALI: Za fakultete oko 150 miliona evra

U PROJEKAT jačanja kapaciteta univerzitetskog obrazovanja kroz kapitalna ulaganja u univerzitetsku infrastrukturu državnih fakulteta u Srbiji biće uloženo oko 155 miliona evra, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

МИНИСТАР МАЛИ: За факултете око 150 милиона евра

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Mali je u Skupštini Srbije rekao da su krajnji korisnici projekta studenti Univerziteta u Beogradu, odnosno više od 13.000 studenata izabranih fakulteta, a period realizacije projekta je predviđen u periodu od 2021. do 2026. godine.

Prema njegovim rečima, projekat će omogućiti izgradnju novih zgrada i rekonstrukciju postojećih objekata na više fakulteta, što je, kaže, ukupno oko 90.600 kvadrata.

Projekat se odnosi na Fakultet muzičke umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet likovnih umetnosti, Kampus tehničkih fakulteta, fakulteti za geografiju i bezbednost i Biološki fakultet.

Među benefitima projekta, Mali je spomenuo i bolji kvalitet obrazovanja i uslova za učenje, primenu savremenih standarda održive izgradnje i rada univerzitetskih centara, obnovu postojećih objekata zbog poboljšanja sigurnosti i energetske efikasnosti.

Predstavljajući Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam – univerzitetska infrastruktura, Mali je rekao da će se sredstvima uzetim od Banke finansirati radovi i oprema, a da će Srbija finansirati građevinske dozvole, takse…

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar