MILOŠ VUČEVIĆ: Bilo mučno gledati teror ubedljive manjine nad većinom koju čine normalni i pristojni ljudi

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević saopštio je danas da su za neke građane današnje blokade mogle biti fatalne i da je bilo mučno gledati teror ubedljive manjine nad većinom koju čine normalni i pristojni ljudi.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Било мучно гледати терор убедљиве мањине над већином коју чине нормални и пристојни људи

Foto: Instagram

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Zdravlje i životi Novosađana važniji su od jeftinog politikanstva i svakog pokušaja da se zaustavi normalan život! Ovo što se danas desilo, pod plaštom navodnog ekološkog protesta, je najbrutalnije nasilje nad normalnim životom koje je moglo da proizvede i tragične posledice. Današnja blokada mosta Slobode nije ništa drugo nego blokada bolesnih građana da najkraćim i najbržim putem stignu do Kovid bolnice, ili do nekog od tri Instituta u Sremskoj Kamenici, kako bi dobili neophodnu lekarsku pomoć. Za neke je tih sat vremena blokade bilo životno važno. Za nekoga je moglo da bude i fatalno. Zaista je bilo mučno gledati teror ubedljive manjine nad većinom koju čine normalni i pristojni ljudi. Zastrašujuće su bile slike blokade najvećeg i najfrekventnijeg mosta u gradu, saobraćajne žile kucavice koja spaja sremsku i bačku stranu grada. Jezivo je šta su stanovnici Novog Sada danas morali da trpe zbog nečijeg bezobrazluka i bahatosti. A građani treba da znaju da je most blokiralo ni 0,3% od ukupnog broja stanovnika Novog Sada, da smo svi bili taoci jedne minorne grupice navodnih i nasilnih ekologa. NJihovo je lično pravo da budu barabe i zgubidani, ali nemaju pravo da blokiraju most i pesnicama nasrću na one koji im se suprotstave. Nemaju pravo da ugrožavaju normalan život i funkcionisanje u gradu od oko pola miliona stanovnika. Oni nemaju pravo to da rade! I drago mi je što su maske pale, što su Novosađani mogli da se uvere da ovo nema nikakve veze sa brigom o građanima i ekologijom, da su vedete protesta koji se navodno organizuje zbog Rio Tinta isti oni koji su ga doveli u Srbiju – predstavnici bivše vlasti. Još jednom su pokazali koliki su licemeri. Ali ni jedna blokada, ni jedna laž koju će izreći, neće moći da oduzmu pravo građanima da na izborima odlučuju kome će dati poverenje. U Novom Sadu nasilnici nikada neće postati heroji! Iskreno žalim zbog svih problema koje je građanima danas nanela grupa onih koji su blokirali most Slobode, neustavno i nezakonito, pri tome preteći da ugroze i ljudske živote. Posebno zabrinjava to što njih nije zadovoljila samo blokada mosta, već su krenuli dalje u besciljnu „šetnju“ i blokiranje saobraćaja na gradskim bulevarima – napisao je Vučević na Instagramu.

Oglasio se i Gradski odbor SNS u Novom Sadu.

– Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu najoštrije osuđuje današnje blokade puteva po Srbiji koje je organizovala grupa Rokfelerovih plaćenika, koji se kriju iza tzv. ekoloških udruženja. Takođe,tročasovno maltretiranje Novosađana  izazvano blokadom Mosta slobode, a zatim i Bulevara oslobođenja i Mihajla Pupina, predstavlja najgori vid vandalizma i primitivizma, jer je građanima time onemogućeno slobodno kretanje. 

Vrhunac bezumlja dogodio se pri kraju tzv. „protestne šetnje“, kada su huligani, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, razbili prozore na prostorijama Pokreta socijalista u Novom Sadu i skinuli stranačku zastavu. Gradski odbor Srpske napredne stranke apeluje na nadležne državne organe da u najkraćem roku otkriju počinioce, koji se jasno vide na snimcima tzv. nezavisnih medija i zakonski ih sankcionišu. Ni Novim Sadom, ni Srbijom, neće vladati šaka Rokfelerovih plaćenika, koji su za novac spremni da izazovu haos u državi, kako bi na silu preuzeli vlast, kada već na izborima nemaju nikakve šanse. 

Jedina dobra stvar koja se tokom današnjeg divljanja šačice primitivaca dogodila u Novom Sadu, ali i u 53 mesta u Srbiji, je da su maske konačno pale. Kristalno je jasno da cilj okupljanja nije borba za zdraviju životnu sredinu, već za golu vlast. Na protestima nije bilo ni E od ekologije. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Da demonstrantima nije stalo do razvoja Novog Sada i Srbije jasno pokazuje i tekst transparenta koji je danas viđen u našem gradu: Stop investitorima! Dakle, cilj lažnih ekologa je oterati svakog ko želi da investira u Novi Sad i vratiti grad u vreme posle 5.oktobra, kada su uspešne firme u širokom luku zaobilazile Srpsku Atinu. 

Srpska napredna stranka ne da neće dozvoliti da se zaustavi razvoj Novog Sada, već će se potruditi da privuče još više domaćih i stranih kompanija. A oni kojima je cilj vraćanje u srednji vek, neka skupe hrabrost i izađu nam na crtu 3.aprila. Izbori su jedini civilizovan način da se sazna mišljenje naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar