MANTRA PROTIV SANU: Zašto se Zvizdiću nanovo priviđa Memorandum

Zvizdić razloge za katastrofalno stanje unutar BiH iz koje i Srbi i Hrvati žele da odu, ne vidi i ne traži u sebi i svojim kolegama u Sarajevu, već u nikad usvojenom tekstu Memoranduma SANU

МАНТРА ПРОТИВ САНУ: Зашто се Звиздићу наново привиђа Меморандум

Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

KADA neko želi da zamuti vodu u regionu i za nešto okrivi Srbiju „potegne“ čuveni Memorandum Srpske akademije nauka i umetnosti. Famozni dokument iz 1986. koji nikada nije zvanično usvojen, često je bio politička osnova za delovanje različitih organizacija i pojedinaca koji su ga koristili da Srbiji nametnu krivicu za sva zla koja su se dogodila u poslednje tri decenije.

Tako je i haški sud, tekst ovog dokumenta koristio kao jednu od tačaka da našoj zemlji, pa i samoj Akademiji, nametne nepostojeću odgovornost za rat.

Da nikakav Memorandum ne padne u zaborav, potrudio se ovih dana Denis Zvizdić, visoki bošnjački funkcioner, koji je ustvrdio da trenutna politika u Republici Srpskoj vodi – po samo njemu znanim instrukcijama iz nikada usvojenog Memoranduma SANU. Zvizdić kaže da tih instrukcija ima sedam, a, prema onome kako ih je on „pročitao“, svode se na jedno – uništiti BiH i učiniti sve da se ona raspadne.

Tako Zvizdić razloge za katastrofalno stanje unutar BiH iz koje i Srbi i Hrvati žele da odu, ne vidi i ne traži u sebi i svojim kolegama u Sarajevu, već u tekstu Memoranduma SANU. Srpski akademici poručuju da su Zvizdićeve reči groteskna laž, a da su stavovi i delovanje akademije u potpunoj suprotnosti sa željama onih koji ovakve laži šire.

– Nikakve instrukcije ne postoje, nema ih ni u Memorandumu iz 1986, nema nikakvog novog dokumenta, niti mi imamo veze sa politikom u Republici Srpskoj – poručio je akademik LJubomir Maksimović.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

U SANU kažu i da su ovakve tvrdnje toliko besmislene da ne zaverđuju pažnju, ali da se Akademija oglasila jer se optužbe stalno ponavljaju i služe za lov u mutnom.

Zato, preko ovakvih incidenata ne bi smelo olako da se prelazi, jer će se svaljivanje krivice na naša pleća za sva zla u regionu – kao mantra stalno ponavljati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar