MANJE ČASOVA, MANJE I OCENA: Zahtev Foruma beogradskih gimnazija

FORUM beogradskih gimnazija smatra da bi broj obaveznih ocena po predmetu tokom jednog polugodišta trebalo da se smanji proporcionalno broju časova koje đaci imaju iz nekog predmeta.

МАЊЕ ЧАСОВА, МАЊЕ И ОЦЕНА: Захтев Форума београдских гимназија

Foto M. Anđela

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

To znači da bi nastavnici, čiji predmet učenici slušaju do dva puta nedeljno, bili u obavezi da ocene učenike najmanje dva puta po polugodištu; nastavnici, čiji predmet učenici slušaju tri puta nedeljno, tri puta po polugodištu, dok bi iz predmeta koje slušaju četiri i više puta nedeljno učenici bili ocenjivani najmanje četiri puta po polugodištu.

Ovo je i sadržaj amandmana koji je Forum uputio u Skupštinu Srbije na izmene Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji je Vlada uputila Skupštini na razmatranje.

Vlada, naime, predlaže da učenici po polugodištu budu ocenjivani najmanje tri umesto četiri puta, kako je to do sada bilo predviđeno, čime će biti povećana objektivnost u pogledu ocenjivanja i zaključivanja ocena.

Forum beogradskih gimnazija, međutim, smatra da ovakve izmene zakona ne omogućavaju potpunu objektivnost u pogledu ocenjivanja, te da umesto linearnog smanjenja ocena, ono bude proporcionalno nedeljnom fondu časova.

– Mi smo se u prethodnih nekoliko godina više puta obraćali nadležnom ministarstvu i javnosti, predlažući smanjenje broja obaveznih ocena po proporcionalnom principu – podsećaju u Forumu. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar