LAŽNA DRŽAVA PALA NA NISKE GRANE: Kurti priznao krizu, građanima poručio da štede struju

SAMOZVANI premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti obratio se građanima putem Fejsbuka povodom situacije sa strujom, poručujući im da je povećanjem likvidnosti i subvencionisanjem uvoza Vlada uspela da stabilizuje snabdevanje električnom energijom i da su restrikcije gotovo uklonjene.

ЛАЖНА ДРЖАВА ПАЛА НА НИСКЕ ГРАНЕ: Курти признао кризу, грађанима поручио да штеде струју

Foto: EPA/ Georgi Licovski

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Činimo sve što možemo. Hvala vam na podršci i molimo vas da uštedite i racionalizujete svoju potrošnju koliko god možete – napisao je Kurti.

On je naveo da je lažna država Kosovo u energetskoj krizi i da su visoke uvozne cene posledica eksternih faktora, dok je slabljenje kapaciteta posledica unutrašnjih uzroka. S jedne strane, kako je rekao, cena energije na berzi je porasla sedam puta, dok sa druge strane, proizvodnja ne pokriva ni polovinu potrošnje na Kosovu i Metohiji, koja je dostigla istorijski vrhunac od 1,4 gigavata.

– Ne postoji dobro rešenje u ovoj situaciji, smanjenje energije ili cena energije? (Lažna država) Kosovo je mnogo ranije moralo da razmišlja više i bolje, kako ne bi dospelo u ovu lošu situaciju – rekao je Kurti.

Po njemu, dva su unutrašnja faktora koja su dovela do krize – nedostatak vizije za društveno-ekonomski razvoj Kosova i Metohije, sa planiranjem energetskog sektora za održivo snabdevanje i sa pristupačnim cenama kako za domaćinstva, tako i za industriju.

– Drugo, korupcija u vladi je postala uobičajena pojava, koja je kulminirala privatizacijom distributivne i mreže za snabdevanje za samo 26 miliona evra. Do 2022. godine imaćemo nacionalnu energetsku strategiju za narednu deceniju i staze kojima treba da idemo do 2050. godine – napisao je Kurti na Fejsbuku.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: Ovako je Marinika Tepić hvalila Vučića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar