KONSTITUTIVNA SEDNICA SEVERNE MITROVICE: Gradonačelnik i odbornici položili zakletvu

MILAN Radojević, gradonačelnik severne Mitrovice, i odbornici u lokalnoj Skupštini položili su danas svečanu zakletvu.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: Градоначелник и одборници положили заклетву

Foto D. Zečević

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Funkciju gradonačelnika obavljaće i dalje Andrijana Hodžić, Nemanja Biševac iz Srpske liste imenovan  je za predsednika SO, dok je na mesto potpredsednika postavljen odbornik Skender Sadiku iz G.I. “Mitrovica” .

– Kao gradonačelnik trudiću se da budem na usluzi svim našim građanima, bez obzira na etničku pripadnost, kojima je pomoć potrebna. Borićemo se za slobodu govora, slobodu kretanja, nove infrastrukturne i građevinske projekte, ulagati u zdravstvo i obrazovanje-kazao je gradonačelnik Radojević, poručivi odbornicima da ih glasovi građana obavezuju  da se bore za osnivanje Zajednice srpskih opština jer, kako je naglasio, ona nikog ne ugrožava, ali objedinjava sva osnovna prava Srba.

Inače, na lokalnim izborima, održanim 17. oktobra, Srpska lista je osvojila 17 odborničkih mesta u lokalnoj Skupštini, dok su dva mesta pripala G.I.”Mitrovica”. Inače, danas su zakletvu položili i odbornici u drugim opštinama  sa srpskom većinom. U opštini Gračanica je izvršena  predaja dužnosti, gde je dosadašnji gradonačelnik Srđan Popović, koji je imenovan za novog načelnika kosovskog okruga, predao dužnost prof. dr LJiljani Šubarić iz Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar