KATANAC NA BIFE ZBOG SRPSKE VODE: Obračun parlamenta u Prištini sa našim proizvodima dobio bizaran epilog

U NAMERI da pokažu da im smeta sve srpsko, poslanici skupštine u Prištini ušli su u „obračun“ i sa – bifeom u tamošnjem parlamentu. Posle zahteva jednog od albanskih poslanika da se ne služe pića proizvedena u centralnoj Srbiji, bife je zatvoren! Katanac je stavljen pod izgovorom da je reč o finansijskim problemima, ali je očigledno da su „presudili“ srpski proizvodi, sokovi i voda, jer se alkoholna pića nisu ni služila.

КАТАНАЦ НА БИФЕ ЗБОГ СРПСКЕ ВОДЕ: Обрачун парламента у Приштини са нашим производима добио бизаран епилог

Foto AP

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Sve ovo proteklo je u medijskoj tišini u albanskim medijima na Kosovu. Na jednoj od nedavnih sednica kosovske skupštine, Iljir Krčelji, šef kabineta Glauka Konjufce, predsednika Skupštine Kosova, zatražio je od privatnika koji je upravljao bifeom (Albanca iz Makedonije) da „ne služi više proizvode iz Srbije ili će biti raskinut ugovor“. Krčelji je još rekao da bifeom upravlja privatnik koji je potpisao ugovor sa skupštinom još pre 15 godina.

Pitanje pića u skupštinskom bifeu pokrenuo je i poslanik Alijanse za budućnost Kosova Bek Beriša, koji je i ranije zahtevao od predsednika parlamenta da se uklone srpski proizvodi iz zakonodavnog doma.

Početak lova na srpsku vodu i sokove u bifeu „poklopio“ se sa najavama Prištine da se spremaju mere kako bi se smanjio uvoz iz centralne Srbije.

Inače, pre rasprave oko skupštinskog bifea, vlada privremenih prištinskih institucija uvela je antidamping mere od tri centa po kilogramu na uvoz životinjskog i živinskog koncentrata iz Srbije, kao i za građevinske proizvode, odnosno blokove i crepove proizvedene u centralnoj Srbiji. Istovremeno, najavljene su i mere protiv naših konditorskih proizvoda.

PRAVDALI SE „AGRESIVNOM KAMPANJOM“

Pre tri godine, podsetimo, Priština je organizovala veliki progon srpskih proizvoda, odlukom da se takse podignu na 100 odsto. Enver Hodžaj, zamenik tadašnjeg premijera privremenih institucija Ramuša Haradinaja, naveo je da je taj potez odgovor na „agresivnu kampanju protiv Kosova“.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar