JOŠ DVE PORODICE ŽIVEĆE NA SELU: Uvećava se broj bračnih parova koji dobijaju podršku u Rasinskom okrugu

PROGRAMU Ministarstva za brigu o selu priključile su se još dve porodice iz Rasinskog okruga, ovoga puta iz Bošnjana kod Varvarina.

ЈОШ ДВЕ ПОРОДИЦЕ ЖИВЕЋЕ НА СЕЛУ: Увећава се број брачних парова који добијају подршку у Расинском округу

Foto: S.B./OU

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Bračni parovi Tatjana Pantić i Marko Anđelković i Snežana Ignjatović i Goran Rakić novi su potpisnici ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, uz podršku Ministarstva i lokalne samouprave.

– Ovo je projekat od izuzetnog značaja zato što mladi parovi dobijaju priliku da život nastave samostalno – napominje Jelena Vasić, zamenica predsednika lokalnog parlamenta, koja je potpisala trojni ugovor ispred opštine Varvarin. – Čestitam mladim parovima iz Bošnjana na dobijenim sredstvima za kupovinu novog porodičnog doma i zahvaljujem se  Ministarstvu za brigu o selu i Vladi Republike Srbije na odobrenim sredstvima.

Do sada su na teritoriji opštine Varvarin tri porodice dobile sredstva za nov život na selu. Nedavno su sredstva dodeljena i porodici Durmišević-Ibraimović koji su svoje stambeno pitanje rešili u Velikoj Drenovi kod Trstenika.

Foto: S.B./OU

– Mnogo nam znači pomoć, rešeno nam je najvažnije životno pitanje, a oduvek smo i želeli da živimo na selu – kažu Dejan Ibraimović.

U trsteničkom selu Dublje su se minulog leta skućili Jana Čičarević i Dalibor Blagojević iz Beograda. Pored Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, Ministarstvo za brigu o selu realizuje i projekte, koji se odnose na podršku zadrugarstva, kulturnog života u seoskim sredinama, putničkog prevoza do školskih, zdravstvenih i opštinskih ustanova.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO: ŠTA SE KRIJE ISPOD CENTRA BEOGRADA: Izgradnja tržnog centra otkrila je samo deo istorije našeg grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar