JADRANKA I IVICA „U KLINČU“: Povišeni tonovi ministarke za evrointegracije i šefa parlamenta na sednici Nacionalnog konventa o EU

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić sporečkao se sinoć sa ministarkom evropskih integracija Jadrankom Joksimović na sednici Nacionalnog konventa o EU, na kojoj je tema bio referendum o ustavnim promenama.

ЈАДРАНКА И ИВИЦА У КЛИНЧУ: Повишени тонови министарке за евроинтеграције и шефа парламента на седници Националног конвента о ЕУ

Novosti

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Šef parlamenta je izlaganje započeo rečima da nije korektno što članovi radne grupe za Poglavlje 23 Nacionalnog konventa nisu došli i što ne učestvuju u procesu koji su sami tražili:

– Ne znam zašto smo prihvatili predlog o promeni Ustava kad vi niste zadovoljni. Pa, ja sam i EU sto puta rekao – napišite čim eniste zadovoljni.

Zatim se umešala ministarka, rekavši da se ovde ne radi o stavu EU, nego civilnog društva i poručila Dačiću da ne unosi zabunu.

– Jadranka, nisam te prekidao, nemoj da me prekidaš, molim te. Nemojte da mislite da ste vi više evropski opredeljeni nego ja. Otvorio sam pregovore o članstvu u EU, potpisao sam Sporazum o viznoj liberalizaciji. Nemojte da sada delimo lekcije, već hajmo da učestvujemo. Ja sam vas pozvao, ali šta sada to znači – mi nećemo da učestvujemo za referendum, ne razumem šta treba sada da radimo, da referendum propadne, da odložimo – naveo je Dačić.

On je dodao i da ih je zvao i ranije, ali da nisu došli zbog kovida, i upitao:

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

– Da li je vaš život vredniji nego moj?

Joksimovićeva je nastavila da komentariše, pa joj je Dačić rekao da ćuti.

– Neću da ćutim, ovo je dijalog, ima da se dijaloški raspravlja – odgovorila mu je ministarka.

– Pa, raspravljaj ti sa njima, nemoj sa mnom da raspravljaš. Nisam ovde došao tebi da podnosim račune. Ne deli lekcije drugima – uzvratio je Dačić.

Joksimovićeva mu je poručila da je ne ućutkuje, a Dačić njoj da radi svoj posao.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar