JAČA SRPSKA VOJSKA! Vučić: Pre kraja godine stižu „Korneti“ iz Rusije

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu da već pre kraja ove godine očekuje da u Srbiju iz Rusije stigne protivoklopna oruđa – protivoklopne rakete „Kornet“, što će značajno osnažiti Vojsku Srbije.

ЈАЧА СРПСКА ВОЈСКА! Вучић: Пре краја године стижу Корнети из Русије

Foto: Instagram

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Predsednik je rekao da ocekuje i značajne nabavke po pitanju opremanja i naoružavanja vojske u 2022. godine, a posebno u periodu od 2023. do 2025. godine.

Vučić je istakao da posebno treba da pojačamo protivvazdušnu i lovačku avijaciju, kao i lovačko-bombardersku avijaciju.

Predsednik je kazao da je danas razgovarao sa najvažnijim ljudima iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o vojno-bezbednosnoj i ekonomsko-političkoj situaciji u regionu i svetu sa potencijalnm posledicma u budućnosti na ugrožavanje bezbednosti Srbije i njenih građana.

Kazao je da su imali u vidu svu složenost situacije sa kojom se danas suočavamo – narastajuće tenzije na istoku Evrope i sve snažniji sukobi ekonomsko energetskopo plitički između zapdnog sveta i Kine i Rusije i prelamanje interesa velikih sila i reigonalnih sila u našem reigonu.

„To nam daje obavezu da dalje snažimo srpsku vojsku i razgovarali smo kako da popunjavamao jedinice i dalje poboljšavmo materijalni status vojnika, oficira i podoficira, iako je sada bolja sitaucija nego pre, i kako da u narendom periodu dodatno privučemo ljude da služe vojsku kako bi mogli sve jedince da popunimo u skladu sa ciljevima“, naveo je Vučić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Rekao je da će biti određeh izmena strategijskih dokumenata u smislu potreba daljeg jačanja naše vojske i dugoročnog čuvanja naše vojne neutralnosti, i koji će jasno omeđiti potrebe dostizanje određenog nivao snage vojska i kapaciteta Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar