IZLOŽBA NAGRAĐENIH AUTORA NA KONKURSU „VLADIMIR VELIČKOVIĆ“: Četvoro najboljih crtača u „Haosu“

GALERIJA „Haos“ i Fondacija „Vladimir Veličković“, uz podršku i pod pokroviteljstvom SANU, realizovali su u aprilu prvi postkovid konkurs za najbolji crtež, koji je, kao pordšku mladim stvaraocima, svojevremeno osnovao naš i francuski akademik, a četvoro laureata predstaviće se zajedničkom izložbom, u utorak, 21. decembra.

ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ АУТОРА НА КОНКУРСУ ВЛАДИМИР ВЕЛИЧКОВИЋ: Четворо најбољих цртача у Хаосу

Foto promo Galerija Haos

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Na postavci koju će otvoriti vajar Mrđan Bajić, od 20 časova, u „Haosu“ će se naći dela Marina Marković ( prva nagrada), Kristina Pirković i Milica Lazarević (druga nagrada), Nebojši Jamasaki Vukeliću (treća nagrada). U žiriju koji je dodelio priznanja bili su akademik Dušan Otašević, profesor Mrđan Bajić, istoričarke umetnosti Borka Božović i Ana Ereš i Vuk Vidor. u ime porodice Veličković.

– Svi nagrađeni autori su u svojim oblastima već zapaženi, aktivni su na likovnoj sceni, a nagrada na ovom uglednom konkursu samo ističe njihov stvaralački značaj i veru u budućnost umetničke egzistencije mladosti – napisala je u katalogu izložbe LJiljana Ćinkul.
Inače, svo četvoro nagrađenih na dvanaestom konkursu sa Veličkovićevim imenom, ima potpuno različite pristupe i poetike.Izložba će trajati do 21. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar