HUMANITARNA AKCIJA U VRANJU: Aktiva žena Jedinstvene Srbije Vranje uručio pomoć osmočlanoj porodici

Osmočlanoj porodici Nenada Mitića iz sela Bresnica kod Vranja članice Aktiva žena Jedinstvene Srbije Vranje uručile su humanitarnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu, garderobom i školskim priborom.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У ВРАЊУ:  Актива жена Јединствене Србије Врање уручио помоћ осмочланој породици

Foto: J.S.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Takođe, porodica Mitić dobila je od Aktiva žena JS Vranje i novu veš mašinu, jer im je u vatrenoj stihiji stradalo prizemlje kuće i sva bela tehnika koju su imali.

Prema rečima domaćina Nenada Mitića, oca četvoro dece, ovo nije prva nesreća koja ih je zadesila. Isto se desilo pre 8 godina, kada je zbog loših instalacija buknuo požar u njihovom domu. Tada je Centar za socijalni rad odveo njegove dve ćerke u hraniteljsku porodicu. Iako nezaposlen, baš kao i njegova supruga Biljana, pokušavao je radeći za dnevnicu, da uštedi nešto i osposobi kući. A onda, sredinom novembra ove godine, požar je ponovo zahvatio njihov skromni dom. Sve što je mukom stekao, nestalo je za nekoliko sati. Mitići žive od očeve i majčine penzije koje zajedno iznose 27.000 dinara i zbog toga ne mogu sami da renoviraju deo kuće koji je potpuno uništen i nebezbedan za stanovanje. Aktiv žena JS Vranje nastaviće sa humanitarnim akcijama i u narednom periodu, te se pozivaju građani Pčinjskog okruga da se jave, ukoliko poznaju još neke socijalno ugrožene porodice, naročito iz zabačenih planinskih sela.

 

BONUS VIDEO: Novogodišnji dečiji karneval u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar