„HOROR“ U PROLAZU KOD VUKA: Potpuno zapušteni deo podzemne železničke stanice ka Ulici Kraljice Marije i plato oko spomenika

 

Međutim, ove scene „samo“ opisuju trenutno stanje u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika.

Ako neko slučajno zaluta u izlaz ka Ulici kraljice Marije, koji često beskućnici koriste kao javni toalet, od nesnosnog smrada i smeća ne može da prođe. Voda koja curi sa plafona samo je deo problema koji ovde godinama postoje. Pokretne stepenice ne rade, u potpunosti su zarđale, a u međuvremenu su se pojavile ogromne rupe, jer je neko iščupao delove metalnih konstrukcija i to odavno, budući da su korodirale.

– Horor film je blaga reč za ono na šta trenutno liči ovaj prodzemni prolaz – ističe sugrađanka Marina Rašić, koja stanuje u neposrednoj blizini.

– Ranije smo od Bulevara kralja Aleksandra prolazom brzo stizali do Ulice kraljice Marije. To nam je bila prečica, a već skoro tri godine izbegavamo tu rutu zbog nagomilanog smeća, loših instalacija i nesnosnog smrada amonijaka. Usput se ništa ni ne vidi.

Čitav prostor vapi za obnovom, Foto Privatna arhiva

Poslednje uređenje ovog prolaza, na zahtev Opštine Zvezdara, radnici javnih komunalnih preduzeća „Gradska čistoća“, „Zelenilo Beograd“ i „Beogradput“, sproveli su 2018. godine.

 

– Obnova je dogovorena i uvrštena za ovu godinu, a sredstva su opredeljena – rekao je Jeremić u martu prošle godine.

 

Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar