HOĆE DA ZATRU SVAKI SPOMEN NA UBIJENE: Kancelarija za Kosovo i Metohiju o skrnavljenju spomen ploče otetim novinarima

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da je nedopustivo ponovno skrnavljenje spomen ploče postavljene u znak podsećanja na otete novinare Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči.

ХОЋЕ ДА ЗАТРУ СВАКИ СПОМЕН НА УБИЈЕНЕ: Канцеларија за Косово и Метохију о скрнављењу спомен плоче отетим новинарима

Foto: V. N.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Kako ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Kosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju o ovom duboko necivilizacijskom i vandalskom činu obavestiće međunarodne predstavnike i zatražiće da se počinioci ovog zlodela što pre otkriju i adekvatno procesuiraju. Pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skranavlje spomen ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih -ističu iz Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije podsećaju da je to osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar