GUVERNERKA TABAKOVIĆ: Strane direktne investicije u 2021. godini 3,6 milijardi evra

SRBIJA će ove godine imati 3,6 milijardi evra stranih direktnih investicija, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

ГУВЕРНЕРКА ТАБАКОВИЋ: Стране директне инвестиције у 2021. години 3,6 милијарди евра

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Istakla je da je to veliki uspeh, s obzirom na to da je i 2021. godina pandemije, u kojoj se mnoge zemlje tek oporavljaju.

– U takvoj godini, Srbija je dostigla nivo stranih direktnih investicija gotovo kao u rekordnoj 2019. godini, kada su bruto strane direktne investicije iznosile 3,9 milijardi evra – rekla je Tabakovićeva za TV Prva.

Ukazala je da je u vreme neizvesnosti i nesigurnosti to veliki uspeh za Srbiju i istakla da se strani investitori odlučuju da ulažu i otvaraju fabrike u našoj zemlji, što utiče na rast naše privrede, plata, većih prihoda od poreza u budžet.

Na konstataciju novinara da će pojedini reći da strani investitori dolaze zbog velikih subvencija koje država daje, guvernerka Tabaković odgovara da je Srbija otvorena ekonomija i da je davanje subvencija praksa u svetu.

Istakla je i da je to nasleđena odluka koja je modifikovana i prilagođena današnjim uslovima, i koja se, dodaje, pokazala kao dobra, zbog rasta privrede, otvaranja novih radnih mesta, povećanja plata…

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar