GRČKO SRPSKE VOJNE VEŽBE: Pripadnici 72. brigade za specijalne učestvovali u operacijama u Grčkoj

PRIPADNICI 72. brigade za specijalne operacije učestvovali su na taktičkoj vežbi specijalnih jedinica Vojske Srbije, Oružanih snaga Grčke i Nacionalne garde Kipra „Soko 21“ (Falcon 21), koja je od 29. novembra realizovana na poligonima u Republici Grčkoj.

ГРЧКО СРПСКЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Припадници 72. бригаде за специјалне учествовали у операцијама у Грчкој

Foto: Ministarstvo odbrane

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Tokom desetodnevnog uvežbavanja realizovani su različiti sadržaji obuke iz domena specijalnih operacija, poput taktičkih gađanja u dnevnim i noćnim uslovima, borbe u urbanoj sredini i prostorijama, izrade prolaza u zabarikadiranim objektima, pružanja prve pomoći i samopomoći, medicinske evakuacije, veranja, padobranskih skokova i desanta iz helikoptera primenom različitih ehnika.

U završnom segmentu obuke izvedena je taktička vežba koja je obuhvatila sve sadržaje obučavanja i pokazala visok stepen obučenosti i koordinacije pripadnika specijalnih snaga zemalja učesnica.

Trilateralna vežba „Soko 21“ zvanično se završava sutra uručenjem sertifikata o učešću i padobranskih značaka za ostvarene skokove.

Učešćem na ovoj i sličnim vežbama unapređuju se sposobnosti specijalnih snaga Vojske Srbije za realizaciju kompleksnih protivterorističkih operacija i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje i dalje jača vojno-vojna saradnja sa oružanim snagama partnerskih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar