FRANCUSKA, JEDAN OD NAJBITNIJIH PARTNERA NAŠE ZEMLJE: Šef diplomatije Nikola Selaković u Parizu sa predstavnicima oba doma parlamenta

JEDINI put za postizanje održivog rešenja za Kosovo i Metohiju je dijalog i Beograd, bez obzira na opstrukcije Prištine, ostaje dosledno na toj poziciji.

ФРАНЦУСКА, ЈЕДАН ОД НАЈБИТНИЈИХ ПАРТНЕРА НАШЕ ЗЕМЉЕ: Шеф дипломатије Никола Селаковић у Паризу са представницима оба дома парламента

Foto Privatna arhiva

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

To je u Parizu juče poručio šef diplomatije Srbije Nikola Selaković, tokom razgovora sa predstavnicima oba doma Parlamenta.

On je konstatovao da dve zemlje vezuju istorijska bliskost i prijateljstvo, poručivši da je Francuska jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije.

Tokom sastanka sa senatorima i poslanicima, Selaković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ukupna saradnja dve zemlje beleži konstantan napredak i da je politički dijalog odličan, ali i ocenio da je Srbija, u skladu sa strateškim partnerstvom, opredeljena za dalje unapređivanje odnosa sa Francuskom.

– Svedočimo intenziviranju naših odnosa, koje je nastupilo nakon posete predsednika Makrona Srbiji 2019, kada je i partnerstvo dveju zemalja dobilo na snazi – rekao je Selaković, dodavši da je saradnja naročito intenzivirana u oblasti ekonomije.

Ministar je kazao da je Francuska veoma važan ekonomski partner, podsetivši da je Srbija privukla čak 80 odsto francuskih investicija u čitavom regionu. On se zahvalio domaćinima na podršci koju pružaju napretku naših evrointegracija.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar