Doprinos Elektrodistribucije Srbije razvojnim projektima

U PRVOJ godini svog postojanja kao zasebna kompanija, Elektrodistribucija Srbije dala je veliki doprinos ekonomskom razvoju naše zemlje, posebno kada je u pitanju realizacija velikih infrastrukturnih projekata.

Допринос Електродистрибуције Србије развојним пројектима

Foto: Promo

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Treba istaći aktivnosti Elektrodistibucije Srbije u izgradnji magistralnog gasovoda od bugarske granice do granice sa Mađarskom –  odnosno gasovoda „Turski tok“ kroz Srbiju. To je energetski projekat koji je od značaja ne samo za Srbiju, već i za region u celini. Tu je i doprinos izgradnji deonice brze pruge od Beograda do Novog Sada, a u pripremi je i nastavak radova na deonici od Novog Sada do Subotice – izjavio je direktor Direkcije za planiranje i investicije Elektrodistribucije Srbije Predrag Matić.

On je dodao da su značajne i investicije u elektroenergetsku infrastrukturu oko strateških saobraćajnih koridora – deonica Preljina—Požega na auto-putu „Miloš Veliki“, zatim Moravski koridor – deonica Pojate—Preljina, deonica auto-puta Kuzmin — Sremska Rača i Ruma—Šabac, pripreme za investicije vezane za niz brzih saobraćajnica koje će se graditi u narednom periodu, kao što su brza saobraćajnica „Vožd Karađorđe“, Fruškogorski koridor, auto-put Beograd — Zrenjanin — Novi Sad, kao i deonica auto-puta Niš—Merdare. 

Matić naglašava da je Elektrodistribucija Srbije realizovala priključenje ili radi na projektima priključenja novih velikih industrijskih potrošača – stranih investitora, posebno kada su u pitanju projekti koje je Vlada Srbije proglasila za projekte od posebnog interesa za Republiku Srbiju – na primer fabrika „Linglong“ u Zrenjaninu, „Tojo Tajers“ i MTU u Inđiji i Staroj Pazovi, „Brose“ u Pančevu,  „Moterson“ u Ćupriji, „Kontinental“ u Kaću, „Bizerba“ u Valjevu, „Nestle“ u Surčinu itd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar