DOBOŠ ZA BIP U SKADARLIJI: Rasprodaje se deo imovine nekadašnjeg privrednog giganta

PRODAJU se objekti nekadašnje „Beogradske industrije piva“ u Beogradu! Reč je o dva objekta u Skadarliji, a Agencija za licenciranje stečajnih upravnika rasprodaje deo imovine koja je ostala u stečajnoj masi BIP.

ДОБОШ ЗА БИП У СКАДАРЛИЈИ: Распродаје се део имовине некадашњег привредног гиганта

Foto N. Skenderija

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Sada se traži vlasnik za dva lokala u Skadarskoj ulici broj 38. Početna cena, za oba objekta, je 82,6 miliona dinara. Ukoliko bude zainteresovanih kupaca, javno nadmetanje će se održati 18. januara.

Prvi objekat je površine 140 kvadrata i do ulice je, dok drugi ima 102 kvadrata i gleda na dvorište. Oba lokala se vode da su mešovite svojine. Od pre svega nekoliko meseci priznaju im se svojstva kulturnog dobra. Prodajna dokumentacija košta pola miliona dinara, a depozit vredan 33 miliona dinara, mora da se uplati do 11. januara.

Privredni sud u Beogradu je 12. oktobra ove godine proglasio bankrotstvo „Beogradske industrije piva“, pošto je najvažnija imovina stečajnog dužnika prodata. Stečaj je nastavljen nad stečajnom masom, onim što je od ove frime ostalo.

Glavnu imovinu ovog proizvođača piva letos je kupila kompanija „Autočačak“. Na javnom nadmetanju su ponudili 2,09 milijardi dinara. Tom sumom su platili proizvodni kompleks u Ulici vojvode Radomira Putnika u Beogradu, lokacija kod Mostara. Postali su vlasnici i fabrike sokova na Zrenjaninskom putu, Fabrike piva i slada u Čačku, poslovnih objekata u Obrenovcu, Kosovskoj Mitrovici, Alibunaru, prodajnog centra u Kragujevcu i stana u Budvi.

Čačani su jedini dostavili ponudu za kupovinu BIP-a i prihvaćena je jer je nadmašila polovinu procenjene vrednosti.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

ZAKUP

BEOGRADSKA industrija piva bila je u stečaju od 2015. godine. Dve godine kasnije je makedonski biznismen Svetozar Janevski, odnosno kompanija M6 EDEN SRB, zakupio pogone BIP-a u stečaju. Dve godine kasnije odustao je od ovog poduhvata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar