DO NOVOG SADA KAO TAKSIJEM PO BEOGRADU: Ministar Momirović najavio da se brza pruga od prestonice do Srpske Atine otvara u martu

DEONICA auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Pakovraće biće otvorena do 11. februara. Najkasnije u martu konačno će i brzi vozovi početi da saobraćaju obnovljenom prugom od Beograda do Novog Sada.

ДО НОВОГ САДА КАО ТАКСИЈЕМ ПО БЕОГРАДУ: Министар Момировић најавио да се брза пруга од престонице до Српске Атине отвара у марту

Foto Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Ovo je juče najavio ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Prema njegovim rečima, cena karte, za vožnju od 30 minuta, biće do 1.000 dinara.

– Dva grada će biti povezana najkvalitetnijom prugom u Istočnoj Evropi, kao i njom će saobraćati „Štadlerovi“ dabldeker vozovi – rekao je Momirović. – Očekujemo da ćemo prugu pustiti u martu. Počelo je testiranje pruge. Karta ne bi smela da bude skuplja od 1.000 dinara. Ovaj voz će biti i turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona.

Kada je reč o deonici „Miloša Velikog“, od Preljine do Pakovraće, u toku je tehnički prijem ovog dela, kako bi put bio bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

– Važno je da će ova deonica u narednom periodu omogućiti lakši i brži saobraćaj, kao i rasteretiti ulaz u Čačak – rekao je Momirović. – Ta deonica je trebalo da bude završena 1985. godine i nije važno da li je u januaru ili decembru. Pričam o auto-putu koji će se koristiti narednih sto godina. Zamislite da smo pustili taj auto-put i da se desila onakva nesreća kao što se desila u Novom Pazaru, pre dvadesetak dana. Mi moramo da se pridržavamo najvišeg nivoa bezbednosti koji postoji u Evropi i zato auto-put nije pušten, iako su radovi praktično završeni.

VOZOVI

PRVI „Štadlerov“ voz, koji će ići od Beograda do Novog Sada i nazad, već je stigao u Srbiju. Drugi se očekuje u februaru, dok će treći voz stići u martu.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar