„ĐILAS REŠIO DA PRIČA O KORUPCIJI“ Orlić: Ostao je za sve u Srbiji drugo ime za pljačku i korupciju

 

– Sve o njemu i njegovom odnosu prema korupciji rekla je svojevremeno predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

– U svojoj preciznoj analizi iz 2011. godine, da se podseti tajkun koji danas bezočno, ali providno i smešno pokušava ljude u lice da slaže sa pričom „ja nisam nikad bio na vlasti“, Verica Barać je raskrinkala koruptivne mehanizme kojima se bogatio sam Đilas: od preprodaje reklamnih sekundi na RTS po povlašćenim cenama, preko primoravanja malih firmi da mu ustupaju vreme po 10 puta nižoj ceni, do čistog sukoba interesa u Đilasovom privatnom „poslovanju“ sa državnim i gradskim ustanovama i preduzećima. Od tada, pa sve do danas, bahati tajkun Đilas ostao je za sve u Srbiji – drugo ime za pljačku, zloupotrebu položaja i najdvratniju korupciju – dodaje Orlić.

– A pošto se „brine“ i za pravosuđe, o istom trošku neka se bahati tajkun podseti i reči Verice Barać o kriminalnoj čistki sudija i tužilaca koju su 2009. preduzeli on i njegovo žuto preduzeće. Rekla je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije tada: da je to bilo nešto najgore od svega što su uradili svojoj zemlji, mada je teško reći u kojoj su joj oblasti više zla naneli.

– Dok se na svoje beščašće „podsećaju“, neka Đilas, sve njegove našim novcem plaćene Marinike i ostatak tajkunsko-mafijaškog kartela iz bivšeg režima imaju u vidu: narod im je sve dobro zapamtio. Svu pljačku, svu korupciju, i uništene ljudske živote i obogaljeno pravosuđe. Kod naroda vađenje na amneziju najgorih od najgorih – ne prolazi. I taj im narod jasno poručuje: nećete nikad više, zlikovci korumpirani – zaključio je Orlić.

Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar