DANAS POČINJE ISPLATA 20 EVRA: Novac prvo dobijaju penzioneri, narednih dana svi ostali

ISPLATA 20 evra novčane pomoći građanima počinje danas, a novac će najpre biti isplaćen penzionerima, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a zatim 8. i 9. decembra i ostalim punoletnim građanima.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 20 ЕВРА: Новац прво добијају пензионери, наредних дана сви остали

Foto: Profimedia/Ilustracija

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Danas je počela isplata 20 evra pomoći države, koje dodeljujemo u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije. Pomoć od 20 evra će dobiti ukupno 5.801.759 građana Srbije, od čega je novoprijavljenih 99.157 građana – rekao je ministar Siniša Mali jutros u Dnevniku RTS.

Preporučujemo

ZAMRZAVANJE CENE ZAŠTITILO PRIVREDU: Za kompanije je značajna odluka da do kraja godine ne poskupi struja STRUJA NEĆE POSKUPETI! Direktor EPS-a: Građani da ne brinu, biće je dovoljno

– Novac će danas biti isplaćen svim korisnicima penzija, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija. To je ukupno 1.743.929 građana koji će danas dobiti po 20 evra pomoći države – dodao je Mali, i rekao da će 2.328.123 građanina novac dobiti u sredu, a 1.729.707 u četvrtak.

Ukupno je za isplatu 20 evra opredeljeno 13,6 milijardi dinara.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Za 20 evra su mogli da se prijave svi oni koji se nisu prijavili za prethodnu pomoć, dok oni koji su dobili po 30 evra u maju i novembru nisu morali da se prijavljuju.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. NJima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično, primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar