DAČIĆ U SUZAMA NA KOMEMORACIJI MRKI: Život Milutina Mrkonjića je život ove zemlje, i to onaj najlepši deo!

U SKUPŠTINI Srbije u 11 časova počela je komemoracija počasnom predsedniku Socijalističke partije Srbije i poslaniku Milutinu Mrkonjiću.

ДАЧИЋ У СУЗАМА НА КОМЕМОРАЦИЈИ МРКИ: Живот Милутина Мркоњића је живот ове земље, и то онај најлепши део!

Foto: Printskrin

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Prvi među govornicima na komemoraciji bio je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić. On se sa suzama na licu oprostio od svog velikog prijatelja. 

– Milutin je bio i komunista i socijalista, i inženjer i košarkaš, i direktor i radnik, i drug i gospodin. Bio je najveći drug među gospodom, i najveći gospodin među drugovima. Sve je to bio. Iznad svega je bio graditelj – istakao je Dačić. 

– Iznad svega, on je bio graditelj svoje zemlje. Ne postoji deo u životu Milutina Mrkonjića kada je neko drugi osim Srbije, i nekada Jugoslavije, mogao da bude na prvom mestu, čak ni njegova porodica. Život Milutina Mrkonjića je život ove zemlje, i to onaj najlepši deo po kojem danas hodamo, vozimo se automobilima, i u čije graditeljske podvige gledamo sa divljenjem. On je do poslednjeg svog dana bio simbol svega najboljeg što smo nasledili iz tog vremena, simbol onoga najboljeg iz vremena kada je zemlja modernizovana i razvijena. Posvetio je svoj život graditeljskoj misiji, ne samo kao svom poslu, nego kao svojoj životnoj ideji. I bio je najbolji u tome – rekao je Dačić u svom potresnom govoru. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar