ČUVAJTE SE, VREBA „VUK SAMOTNJAK“: Međunarodne misije izdale upozorenje na mogućnost terorističkih napada na Kosovu

DOK premijer Aljbin Kurti izjavljuje da su tzv. kosovske bezbednosne snage nastavak tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (koju su 1998. godine i SAD nazivale terorističkom organizacijom), iz Stejt departmenta stiže obaveštenje američkoj ambasadi u Prištini da „terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade na Balkanu, uključujući i Kosovo“.

ЧУВАЈТЕ СЕ, ВРЕБА ВУК САМОТЊАК: Међународне мисије издале упозорење на могућност терористичких напада на Косову

Foto: Koha Ditore

970) { da.cmd.push(function() { da.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Zato su iz pomenutog diplomatskog predstavništva upozorili svoje zaposlene da izbegavaju velike tržne centre i mesta masovnijih okupljanja na Kosovu i Metohiji.

– Teroristi i bez upozorenja mogu da napadnu šoping centre, pijace, saobraćajne destinaciji, hotele, bogomolje, parkove… – upozorili su iz Ambasade SAD.

Na oprez svojih zaposlenih pozvala je i misija Oebs na Kosovu, uz preporuku da ne posećuju velike šoping-molove do 30. novembra, a kao moguća meta, kako je navedeno u jednom od saopštenja, navodi se tržni cetar „Aljbi mol“ kod Uroševca.

Kao mogući izvođač terorističkih napada spominje se „Vuk samotnjak“, dok kosovska policija i ove godine negira pomenute navode.

Foto Ilustracija jihadology.net

Inače, zanimljivo je da je saopštenje Stejt departmenta o mogućim terorističkim akcijama na Kosovu usledilo dan uoči napada maskiranog zločinca na autobus koji je saobraćao na relaciji Đakovica – Dečani u kojem su ubijene tri osobe.

970) { da.cmd.push(function() { da.display(‘InText_1’); });} ]]>

Sva pomenuta bezbednosna upozorenja, ali i težak zločin, desili su se u osvit Dana nezavisnoti Albanije i albanske zastave, koji je juče proslavljan širom KiM. Tako je u blizini univerzitetskog kliničkog centra u Prištini postavljena zastava duga šest metara sa likovima Hašima Tačija i Kadrija Veseljija kao i amblemom OVK, dok se identični murali i plakati odranije mogu videti na saobraćajnicama i pojedinim objektima u pokrajini. Mada ovaj dan nije na listi zvaničnih praznika na Kosovu, Kurti je doneo odluku da ponedeljak bude neradan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar