ČETVORKA U NISKOM STARTU: Za sada se samo opozicija prijavljuje za predsedničke izbore 3. aprila dogodine

NA „startnoj“ liniji za predsedničku trku za sada su četiri takmičara, i to svi iz redova opozicije. Time je gotovo izvesno da se prvobitna ideja o jednom zajedničkom ili makar dva kandidata po podeli – nacionalna i proevropska opozicija, neće ostvariti.

ЧЕТВОРКА У НИСКОМ СТАРТУ: За сада се само опозиција пријављује за председничке изборе 3. априла догодине

Arhiva

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Ukoliko prođu potrebnu proceduru i prikupe 10.000 potpisa, na glasačkom listiću 3. aprila će se naći Miloš Jovanović (DSS-POKS), Vojislav Šešelj (SRS), Boško Obradović (Dveri) i Srđan Škoro (Skupština slobodne Srbije) koji su obelodanili da će učestvovati u bici za glasove. I bivši predsednik Srbije Boris Tadić poslednjih dana je nagovestio da bi mogao da pokuša da se vrati na Andrićev venac.

Predsednica „Zavetnika“ Milica Đurđević Stamenkovski kaže za „Novosti“ da će se ova stranka o kandidatima izjasniti posle 16. januara i referenduma o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa:

Proevropska opozicija i dalje ne izlazi sa imenom zajedničkog kandidata. Iako je Savo Manojlović iz „Kreni-promeni“ rekao da se neće kandidovati, u ovom bloku ima ljudi koji smatraju da bi on bio „zicer“. Iz Skupštine slobodne Srbije poručili su da se Škoro, koji je njihov član, sam kandidovao i da nije to učinio u dogovoru.

Bojan Klačar iz CeSID-a objašnjava za „Novosti“ da se veoma teško postiže komprimis među desničarskim strankama, iako je reč o partijama bez velikih razlika:

– Siguran sam da će desni spektar imati više kandidata. Svi vode računa da se tokom kampanje bore i za svoju stranku, jer su predsednički i parlamentarni izbori spojeni. A, teško je imati zajedičkog kandidata za predsednika, ako nije zajednička lista za parlament. Sa druge strane, izvesno je da će deo opozicije koji je bojkotovao prethodne izbore, znači SSP, Narodna stranka, DS imati jednog kandidata, i to najverovatnije iz reda javnih ličnosti.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Na spekulacije o Manojloviću, objašnjava da je u pitanju „licitiranje sa njegovom kandidaturom koje nema uporište“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar