BRNABIĆEVA SA MONSINJOROM PALJOM: Zahvalnost Svetoj stolici na stavu o KiM

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, tokom susreta sa predsednikom Papske akademije za život, monsinjorom Vinćencom Paljom, zahvalila Svetoj stolici na principijelnoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije, utemeljenoj na poštovanju međunarodnog prava.

БРНАБИЋЕВА СА МОНСИЊОРОМ ПАЉОМ: Захвалност Светој столици на ставу о КиМ

Foto Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Ona je u razgovoru istakla neophodnost implementacije Briselskog sporazuma i osnivanja Zajednice srpskih opština, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Monsinjor Palja, koji je takođe veliki kancelar Papskog teološkog instituta za brak i porodične nauke „Jovan Pavle Drugi“, podvukao je da veze između Italije i Zapadnog Balkana traju vekovima i da su izgrađene na poštovanju i uvažavanju, a da je vizija Svete stolice da pruži podršku regionu u što boljem povezivanju, poštujući tradiciju i različitosti.

Istakao je da je Sveta stolica opredeljena za unapređenje odnosa sa Srbijom i da će zajednica Sant’Eđiđio, uz insistiranje na međuverskom dijalogu, nastaviti da podržava regionalni razvoj i stabilnost, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Brnabićeva je tokom susreta ocenila da su odnosi Srbije i Svete stolice bez otvorenih pitanja, da su stabilni i da ih karakteriše uzajamno uvažavanje i poštovanje.

Predsednica Vlade posebno je zahvalila na podršci Svete stolice stabilnosti i prosperitetu Zapadnog Balkana i iskazanom interesovanju za aktuelne prilike u regionu, ističe se u saopštenju.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Jedan od osnovnih prioriteta Srbije je, kako je premijerka istakla, stabilan i dobro povezan region, koji će omogućiti bolji životni standard i perspektivu njegovim građanima.

U tom smislu, ocenila je, doprinosi i inicijativa „Otvoreni Balkan“, koja je komplementarna sa svim drugim regionalnim inicijativama i najbolji put do stabilnosti regiona.

Monsiljor Palja, navodeći da je dijalog, saradnja i osnaživanje veza u regionu jedini put ka miru i stabilnosti, istakao je da Sveta stolica podržava ove napore i Srbiju koja, prema njegovim rečima, predstavlja stožer Zapadnog Balkana.

On je ocenio da je evropska perspektiva važna kako za Srbiju, tako i za čitav region. Kako je istakao, Srbija je istorijski i geografski deo Evrope i izrazio uverenje da će se proces integracija ubrzati u budućnosti, napominje se u saopštenju.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

BONUS VIDEO: RIZNICA SRPSKE KULTURE I DUHOVNOSTI: Manastir Hilandar čuva identitet našeg naroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar