BRNABIĆ RAZGOVARALA SA MORISONOM: Srbija će učiniti sve što je potrebno kako bi Novak Đoković imao dostojanstven tretman u Australiji

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je večeras u kasnim satima sa premijerom Australije Skotom Morisonom.

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА МОРИСОНОМ: Србија ће учинити све што је потребно како би Новак Ђоковић имао достојанствен третман у Аустралији

Foto: Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kome je australijski sud jutros po našem vremenu odobrio ulazak u tu zemlju.

Brnabić je zatražila da Novak Đoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava. Predsednica Vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Premijerka je takođe zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije razmenjuju direktno Vlada Srbije i Vlada Australije. Premijer Morison je taj predlog prihvatio i positgli su dogovor da njih dvoje svakako razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka.

Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO – PORODICA ĐOKOVIĆ: Veoma smo emotivni zbog svega što se dešava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar