BIĆE IZAZOVA, ALI SMO SPREMNI: Pitali smo privrednike

Uoči dolaska Nove godine pitali smo nekoliko istaknutih privrednika o očekivanjima koja oni i njihove kompanije imaju u 2022. godini.

БИЋЕ ИЗАЗОВА, АЛИ СМО СПРЕМНИ: Питали смо привреднике - шта очекујете од пословне 2022. године?

Dušica Gaković, Jelena Savčić, Željko Vlahović i Zoran Bojović

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Dušica Gaković, direktor projekta u kompaniji „Deka inženjering“: „Verujem da će 2022. biti godina izazova kao što je bila i prethodna. Očekuje nas suočavanje sa posledicama pandemije i poskupljenja robe i usluga u svim industrijskim granama. Što se tiče građevinskog sektora očekujemo rast, jer raste tražnja za sigurnim investicijama, a i potrebe za kvalitetnim životnim prostorom su se promenile u periodu pandemije. Dugotrajan rad od kuće i onlajn škola koji su mnogi iskusili u prethodne dve godine, doneo je nove zahteve porodice za većim i komfornijim životnim prostorom. Stoga, tržište transakcija stanova raste i očekivano je da se taj trend nastavi u narednoj godini“.

Jelena Savčić, strateški menadžer za rast i razvoj firme „Jović – servis i remont“: „Očekujemo rast korporativne saradnje na globalnom nivou, veću saradnju između privrede, Vlade RS i društvene zajednice, kao i značajnu digitalnu transformaciju poslovanja i priliv visoko kvalifikovane radne snage. Prethodna godina je bila od izuzetnog značaja za proveru kapaciteta kompanije u smislu fleksibilnosti menadžmenta i agilnosti zaposlenih. Turbulentno poslovno okruženje usled pandemijske krize dodatno je potvrdilo pozitivne procene menadžmenta u vezi sa visokim kvalitetom resursa kojima kompanija raspolaže“.

Željko Vlahović, potpredsednik Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“: „Moramo biti optimisti i očekivati bolje stanje u 2022. godini. Umnogome će to zavisti od rasta inflacije na većini tržišta, cene hrane i energije, usporavanja pada prerađivačke industrije, prometa u trgovini na malo, stabilnosti dinara i širenja novog talasa virusa korona. Naš poslovni stav je da iz ove ekonomske krize moramo izaći stabilniji i jači, i sve svoje resurse ćemo usmeriti na postizanje tog cilja“.

Zoran Bojović, izvršni direktor proizvodnje, razvoja, kontrole kvaliteta i investicione gradnje, kompanije „Unipromet“. „U prethodne dve godine pandemije stvorili smo modele organizacije koji su obezbedili siguran i bezbedan poslovni ambijent jer poslovne aktivnosti i započeti projekti nisu mogli da čekaju. Ponosimo se time da smo u ovoj godini postigli rekordne rezultate, a dalji planovi govore u prilog tome da će naredna godina biti još produktivnija. Planiramo proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i završetak velikih projekata od strateške važnosti, u zemlji i u inostranstvu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar