AUTO-PUTEM DO PAKOVRAĆA DO NOVE GODINE? Pri kraju radovi na deonici “Miloša Velikog” krozu čačansku kotlinu

RADOVI na deonici auto-puta “Miloš Veliki”, od Preljine do Pakovraća u Čačku, su pri kraju, tako da se očekuje da će se prvi automobili ovuda provozati već za nekoliko dana, možda, čak, i pre Nove godine.

АУТО-ПУТЕМ ДО ПАКОВРАЋА ДО НОВЕ ГОДИНЕ? При крају радови на деоници “Милошa Великog” крозу чачанску котлину

Foto: V. I.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Cela trasa je potpuno asfaltirana, postavljena je vertikalna signalizacija, kao i zaštitna ograda, a završava se i naplatna rampa na petlji u Pakovraću, odakle će se, dok ne bude završena čitava deonica do Preljine, vozila uključivati na Ibarsku magistralu dalje ka Ovčar Banji.

Po rečima Zorana Bojovića iz čačanske kompanije „Unipromet“, koja se bavi proizvodnjom i postavljanjem zaštitnih ograda, na celoj trasi auto-puta postavljena je zaštitna ograda kakva se postavlja i na putevima u Nemačkoj. Najveća zaštita je na mostovima, a ograda može da izdrži i udar šlepera pri velikoj brzini i pod punim teretom.

Izgradnja deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put, pa će konačno Čačani moći da odahnu od svakodnevnih saobraćajnih gužvi, kilometarskih kolona, posebno tokom vikenda i u vreme praznika. Takođe, smanjiće se i broj saobraćajnih nesreća, koje su na ovom putu česta pojava.

Inače, celokupna deonica auto-puta od Preljine do Požege, dužine 30,96 kilometara, jeste jedna od najzahtevnijih trenutno u našoj zemlji i na njoj je svakodnevno angažovano gotovo 1.000 radnika, koji su do sada uspeli i da o prodru u planinu Jelicu, kroz koju će prolaziti dva tunela – “Laz” i “Munjino Brdo”, oba dugačka od po oko 2,8 kilometra, koji će ujedno biti i najduži u našoj zemlji.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO – DOGAĐAJ NA KOJI SE ČEKALO DECENIJAMA: Pre dve godine otvoren je auto-put „Miloš Veliki“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar