ANA BRNABIĆ O IZBORU GORANA MARKOVIĆA ZA „LIČNOST GODINE“: To je nešto najbizarnije što sam do sada videla u političkom životu Srbije

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić komentarisala je danas na to što je „Vreme“ proglasilo Gorana Markovića za ličnost godine „za doprinos unapređenju institucija, kulturi dijaloga i vrednostima građanskog društva“.

АНА БРНАБИЋ О ИЗБОРУ ГОРАНА МАРКОВИЋА ЗА ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ: То је нешто најбизарније што сам до сада видела у политичком животу Србије

Foto: Printskrin

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– To je nešto najbizarnije što sam do sada videla u političkom životu Srbije, iako su visoko postavljene te lestvice bizarnosti. Mislila sam da sam sve do sada videla, ovo mi je pokazalo da ipak nisam sve videla i da taj deo takozvane elite i mediji u direktnom ili indirektnom vlastištvu tajkuna uvek mogu bolje i neverovatnije – istakla je premijerka. 

Ističe da je ovakav izbor magazina „Vreme“ smejanje u lice vrednostima o kojim govore. 

– Proglasiti za ličnost godine Gorana Markovića je demokratsko pravo bilo koga i protiv toga nemam ništa. I ja bih ga proglasila za ličnost godine u nekim aspektima, svakako ne naročito pozitivnim. Ali proglasiti ga zbog očuvanja građanskih vredsnosti, doprinosa jačanju institucija, kulturi dijaloga je kao sprdnja upravo sa tim vrednostima. Za čoveka koji poziva na streljanje legitimno izabranog predsednika republike da kažete da je dobio priznanje za jačanje kulture dijaloga u ovom društvu. Za čoveka koji svaki put kaže da se vlast neće menjati na izborima, već će se menjati u krvi i na ulicama, da njemu date priznanje za ličnost godine za jačanje institucija – to je zaista kao da nam se svima smejete u lice, a pre svega tim vrednostima. To je najbizarnije što sam ja do sada čula u političkom životu Srbije – kaže Brnabić. 

Dodaje da se i dalje pita koliko daleko mogu da idu.  

– Ali to takođe govori i o tome koliko oni, mislim na medije koji su ga proglasili i koji ga podržavaju, a koje zovem tajkunskim zato što su u vlasništvu tajkuna, kako oni vide te vrednosti. To najbolje govori o tome kako oni vide kulturu dijaloga, kako oni vide šta su građanske vrednosti, kako oni vide šta je jačanje institucija. E zato su dali nagradu Goranu Markoviću. Eto tako oni vide i taj dijalog, i građanske vrednosti i to šta znači institucija – dijalog je kad treba nekoga da streljate, to je kultura dijaloga, a jačanje institucija je kad kažete da ne verujete u izbore, vlast će se menjati na ulicama u krvi. To je jačanje institucija, to je nama „Vreme“ reklo. Najbizarnije što sam do sada videla u političkom životu – zaključila je premijerka. 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

BONUS VIDEO: 

Tamara Bakić: Manekenka koja je obeležila jednu eru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar