AMERIČKA AMBASADA SE OGLASILA: Situacija u Tirani nepredvidiva!

POVODOM protesta albanskih esktremista u Tirani, koji negoduju zbog posete predsednika Aleksandra Vučića, američka ambasada u Albaniji pozvala je svoje državljane da izbegavaju delove grada pošto je situacija „nepredvidiva“.

АМЕРИЧКА АМБАСАДА СЕ ОГЛАСИЛА: Ситуација у Тирани непредвидива!

Foto: Printskrin Youtube/Gazeta Panorama

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Američkim državljanima se savetuje da izbegavaju bilo kakva velika okupljanja u gradu. Iako može biti mirno, situacija se može promeniti brzo i nepredvidivo – saopštili su iz ambasade SAD.

Podsećamo, albanski ekstremisti uz pomoć političara iz lažne države Kosovo organizovali su proteste protiv posete predsednika Vučića, koji je u Tirani u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe – jedna će pokušati da preseče kolonu od aerodroma, u kojoj je predsednik Vučić, dok će druga protestovati ispred zgrade Vlade u Tirani.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar