AMBASADOR GODFRI: Bezbednosna saradnja Srbije i SAD na najvišem nivou

AMERIČKI ambasador u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da je bilateralna bezbednosna saradnja Srbije i SAD na najvišem nivou i da Vašington ne zamera Srbiji najnoviju nabavku naoružanja iz Rusije.

АМБАСАДОР ГОДФРИ: Безбедносна сарадња Србије и САД на највишем нивоу

Foto Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Mi priznajemo da se Srbija opredelila za vojnu neutralnost. Ako Srbija želi da bude partner sa Rusijom, mi to prihvatamo kao odluku Srbije, ali želimo da bude partner i sa SAD. Mogu da potvrdim da nam je bilateralna bezbednosna saradnja na najvišem nivou – rekao je Godfri.

On je, gostujući na TV Prva, podsetio da Srbija nabavlja naoružanje i opremu i od Francuske, i od SAD, i od drugih zemalja.

Godfri je istakao da SAD ne vide Srbiju kao pretnju, ali se pita kako susedne zemlje doživljavaju Srbiju, da li postavljaju pitanje koji su ciljevi Beograda i zašto troši novac na naoružanje pre nego na infrastrukturu ili energetiku.

– Ovo je vreme za investiranje u infrastrukturu i ponosni smo na saradnju koju Srbija ima sa SAD u toj oblasti, iako smo zadovoljni i zbog toga što smo nedavno imali zajedničku vojnu vežbu padobranskih jedinica. Ali, mislim da je prioritet da Srbija bude jak ekonomski partner susednim zemljama – zaključio je Godfri.

BONUS VIDEO: Ovde su Srbi proterali Turke, a Bugari porušili spomenik našim junacima

 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar