ALBANCI SU PRIZNALI: Lažna država doživela veliki poraz zbog uticaja Srbije

MINISTARKA trgovine i industrije u vladi privremenih privremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari izjavila je da je Zajednički komitet CEFTA odbio zahtev takozvanog Kosova da u Sporazumu o slobodnoj trgovini na Balkanu bude predstavljeno samostalno, bez UNMIK-a zato što Srbija ima najveći uticaj u CEFTA.

АЛБАНЦИ СУ ПРИЗНАЛИ: Лажна држава доживела велики пораз због утицаја Србије

Foto: P. Milošević, Tanjug

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Hajdarijeva je na TV 21 rekla da je Beograd insistirao da zahtev Prištine uopšte ne bude razmatran na sastanku Upravnog odbora CEFTA, koji je održan u četvrtak.

– Zahtev nije naišao na podršku jer je reč o veoma velikom uticaju Srbije. Srbija ima najveći uticaj u CEFTA – smatra ona.

Zajednički komitet CEFTA odbio je u četvrtak zahtev tzv. Kosova da u Sporazumu o slobodnoj trgovini na Balkanu bude predstavljeno kao samostalno, bez Unmika, saopštilo je ranije ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine privremenih prištinskih institucija.

Navedeno je da se Priština potom usprotivila usvajanju ministarskih zaključaka i tri nacrta odluka, uključujući i odluku koju je predložila Srbija o priznavanju programa ovlašćenih ekonomskih operatera i budžeta iz kojeg se plaća osoblje CEFTA.

BONUS VIDEO: „TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!“ Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar