AHERN ČESTITAO SRBIJI: Pomoćnik ministra finansija SAD bio u poseti našoj zemlji, informisan o napretku i reformama

TOKOM posete Srbiji od 13. do 15. decembra v. d. pomoćnika ministra finansija SAD Pol Ahern sastao se sa vodećim predstavnicima vlasti i biznisa i razgovarao o temama od zajedničkog interesa i značaja za Sjedinjene Američke Države i Srbiju.

АХЕРН ЧЕСТИТАО СРБИЈИ: Помоћник министра финансија САД био у посети нашој земљи, информисан о напретку и реформама

Foto: Printscreen/c-span

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Na sastancima u Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu finansija, Narodnoj banci Srbije, Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Republičkom javnom tužilaštvu, Ahern se detaljnije informisao o izazovima sa kojima se suočava Vlada Srbije u postizanju privrednog rasta i sprovođenju reformi neophodnih za pristupanje Evropskoj uniji. Ahern je čestitao Srbiji na rezultatima navedenim u najnovijem izveštaju Manivala, koji valorizuju dostignuća na polju suzbijanja pranja novca i finansiranja terorizma. Srbija u velikoj meri ispunjava niz standarda Radne grupe za finansijsku akciju (FATF), a uz to je i vidljivo unapredila organe i metode borbe protiv pranja novca. Do napretka je došlo zahvaljujući političkoj opredeljenosti i brzom angažovanju ključnih ministarstava Vlade Srbije. Ahern je poručio da tehničko usaglašavanje jeste neophodno, ali suština napretka je i dalje u sprovođenju zakona.  

Program posete je obuhvatio i sastanke sa predstavnicima privatnih banaka u Srbiji na kojima je bilo reči o značaju poštovanja međunarodnih propisa za kontinuirani privredni rast Srbije i njenu dalju ekonomsku integraciju sa regionom i Evropskom unijom.

Pomoćnik ministra Ahern je naglasio zahvalnost Sjedinjenih Država na partnerstvu između Srbije i američkog Ministarstva finansija u suzbijanju ilegalnog finansiranja i spremnost za dalji napredak u radu na ovim bitnim temama.

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar